B&B Vista Mar
• website ontwerpen • tekstschrijven • zoekmachineoptimalisatie

Deborah emigreerde naar Spanje en kocht een prachtige villa aan de Costa Blanca om haar eigen bed & breakfast te starten. Daar moest natuurlijk een mooie website voor gemaakt worden! Op aanraden van Jolanda van Health Warrior kwam Deborah bij mij terecht. 

Blij met de website, een uitgebreide review volgt na het hoogseizoen!

B&B Vista Mar

De website voor B&B Vista Mar moest geïntegreerd worden met een reserveringssysteem zodat bezoekers direct op de website een kamer kunnen boeken. Daarnaast moest er een koppeling komen met andere boekingssystemen (zoals Booking.com en Airbnb) om dubbele reserveringen te voorkomen. Verder kreeg ik helemaal de vrije hand.

Als reserveringssysteem is gekozen voor de plugin Hotel Booking van MotoPress. Deze plugin biedt ook de mogelijkheid om de reservering meteen online te laten betalen zodat je de hele boeking binnen je eigen website kunt afhandelen. Dat scheelt je weer commissie die je anders zou moeten afdragen aan de eerdergenoemde boekingssystemen. De plugin heeft echter wel een steile leercurve en kan best ingewikkeld zijn, vooral als je met allerlei data/prijscombinaties werkt.

Natuurlijk draait deze website in eerste instantie om de kamers die worden aangeboden. Maar als bezoeker wil je ook wat lezen over de omgeving, wat je er kunt doen en hoe je er kunt komen. Daarom heb ik zoveel mogelijk informatie verzameld om op de website te kunnen zetten zodat de bezoekers zien dat dit een prachtige locatie is om te verblijven.

Ik heb echt even moeten uitvinden hoe die plugin Hotel Booking precies werkt en hoe je al die externe reserveringssytemen aan elkaar koppelt. Dus wees gewaarschuwd als je zelf zo’n website wilt maken: je moet er even voor gaan zitten. Al met al ben ik wel erg trots op het resultaat en hoop ik dat deze website Deborah veel nieuwe gasten oplevert!

…als jij doet waar jij goed in bent, vertel ik het wel verder…