Twinkels & Sprankels
• website ontwerpen • tekstschrijven • zoekmachineoptimalisatie

Marieke was gevallen voor de mooie woorden van een online marketingbureau dat haar niet alleen een prachtige website inclusief onderhoud beloofde maar ook nog eens een top positie in Google. Het kost een paar centen maar dan heb je ook wat… althans, zo had het moeten zijn.

Het resultaat was een rommelige, matig vormgegeven website die nauwelijks scoorde maar waarvoor zij wel 24 maanden lang de hoofdprijs mocht betalen. Ter vergelijking: voor dat geld heb je bij mij twee websites.

Toen de einddatum van het contract in zicht kwam, nam Marieke contact met mij op om te vragen of ik de domeinnaam en de inhoud van de website kon veiligstellen, zodat zij het contract kon opzeggen. Natuurlijk kon ik dat. Omdat Marieke het toch fijn zou vinden om nog een website te hebben, heb ik het ontwerp in een nieuw jasje gegoten en gezorgd dat de nieuwe versie bij een andere host online kwam te staan.

Geen enkele webdesigner of marketingbureau kan jou een top positie in Google beloven. Ik ook niet. Dus die verhalen moet je sowieso nooit geloven. Met WordPress kun je wel het meest makkelijk probéren om goed te scoren in Google. Daarom is WordPress mijn favoriete CMS.

Maar WordPress kan ook te ‘moeilijk’ voor je zijn. Of het telkens moeten updaten is ‘eng’. Kies in dat geval voor een SAAS-oplossing zoals JouwWeb of Jimdo. Zoals ik in mijn blog uitleg, zitten daar bepaalde nadelen aan maar de kosten kun je in elk geval laag houden. Voor een eenvoudige website en voor digibeten is dat een betere oplossing dan het inschakelen van een duur bureau dat z’n beloften niet nakomt. Oh, en had ik al gezegd dat ik ook websites en webshops maak in JouwWeb en Jimdo…? 😉

…als jij doet waar jij goed in bent, vertel ik het wel verder…