Sorry, ik word duurder…

Vanaf 1 juli 2022 word ik een stukje duurder. Een moeilijke beslissing want ik wil zo graag bereikbaar zijn voor iedereen en daarom lage tarieven hanteren. Maar ja, ook hier stijgen de kosten van levensonderhoud dus ik kom er niet onderuit om -na 5 jaar- mijn prijzen een beetje te verhogen. Mijn nieuwe tarieven vind je hier.

Is een website laten maken dan zó duur tegenwoordig?

Als je een website laat maken, kun je het qua budget zo gek maken als je zelf wilt. Het goedkoopste is om je website zelf te bouwen. Hoe je dat doet, lees je in Maak zelf jouw WordPress website in 5 stappen. De kosten zijn dan nagenoeg te verwaarlozen. Alleen moet je er wel de tijd voor hebben én je in de wondere wereld van WordPress willen verdiepen. Het kost je dus weinig geld, maar veel tijd. Meestal heel veel tijd.

Heb je geen zin of tijd om jouw eigen website te maken dan vind je genoeg aanbieders op internet die voor rond de 500 euro een website voor je in elkaar zetten. Let goed op, want in veel gevallen moet je dan ook nog een maandelijks abonnement bij die aanbieder afsluiten voor hosting en domeinnaam. Tsja, het verdienmodel moet érgens zitten, nietwaar…?  Daarnaast moet je -maar dat is eigenlijk bij elke webdesigner zo, behalve bij mij- zélf zorgen voor de teksten voor je website. Ben je er alsnog druk mee… lekker dan.

Hoe stel ik mijn prijzen vast?

Je moet regelmatig naar de kapper om je haar te laten fatsoeneren. Je moet regelmatig je website laten onderhouden om hacks en crashes te voorkomen. Ik zie overeenkomsten! Daarom heb ik mijn uurtarief altijd gelijk geschakeld aan een bezoekje aan de kapper. Een half uurtje bij de kapper kost je momenteel gemiddeld 30 euro; precies het bedrag dat je ook bij mij kwijt bent als ik een half uur aan je website werk.

Voor wat betreft de pakketprijzen is het simpel: ik kijk wat m’n concurrenten doen en wat ze ervoor rekenen. De gemiddelde prijs voor websites die vergelijkbaar zijn met mijn Website Basic ligt bij hen tussen de 800 en de 2000 euro. Deze prijzen zijn trouwens exclusief tekstschrijven, zoals ik wél voor je doe.

Kortom, ik check de kappers en ik check mijn concurrenten en dan ga ik er met mijn prijs ergens tussen zitten in de hoop dat ik dan uitkom op een tarief waar jij én ik een goed gevoel bij hebben.

Ik bouw niet alleen jouw website maar schrijf óók nog eens alle teksten voor je. Heb je (nog) geen foto’s? Dan zoek ik naar rechtenvrije afbeeldingen die bij jouw website passen. Ik help je met je contactformulier en e-mail en zorg dat je website wordt aangemeld bij Google én hou in de gaten of hij een beetje lekker scoort. Ik geef tips over Social Media en fröbel desnoods jouw logo in elkaar. Verder geef ik graag ongevraagd advies en bemoei ik me met dingen waar je me niet voor hebt ingehuurd. Alles om jouw project tot een goed einde te brengen!

Ja maar… ja maar…

Vind je me te duur, heb je geen budget of ben je ervan overtuigd dat jouw website goedkoper kan omdat je zelf al een start hebt gemaakt? Je mag altijd contact met me opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Want elke ondernemer verdient een mooie website. Ook jij! Dus ik kijk graag of ik iets voor jou kan betekenen.

Reageer of stel een vraag

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *