In één klik van Profielpagina naar Bedrijfspagina

Gebruik jij op Facebook voor jouw bedrijf een profielpagina in plaats van een officiële bedrijfspagina? Dat mag niet van Facebook. En je mist de voordelen van een bedrijfspagina. In Facebook Profielpagina of Facebook Bedrijfspagina? lees je 5 belangrijke redenen waarom je zou moeten overstappen.

Maar de allerbelangrijkste reden om snel over te stappen naar een Facebook bedrijfspagina is:

Facebook verwijdert profielen die zakelijk worden gebruikt

Wég klantenkring. Oké, je krijgt eerst een waarschuwing. Facebook biedt je de kans om jouw profiel om te zetten naar een bedrijfspagina. Maar doe je hier niets mee, dan ben je straks in één klap alles kwijt.

Echt waar? Echt waar!

Toen ik dit voor het eerst hoorde, nam ik het met een korrel zout. Zo’n vaart zou dat toch niet lopen? Er zijn toch wel belangrijkere zaken voor Facebook? Nou, niet dus. Het gebeurt wel degelijk. De meeste ondernemers schieten dan in de stress. Snappen niet hoe zij hun profielpagina kunnen omzetten naar een Facebook bedrijfspagina. Zijn bang om weer helemaal opnieuw te moeten beginnen. En bellen mij voor hulp. Vandaar dat ik weet dat het geen fabeltje is 😉

Natuurlijk kun je mij altijd inhuren om dit voor je te regelen. Zó duur ben ik nou ook weer niet. Maar je kunt makkelijk zelf overstappen naar een Facebook bedrijfspagina. Daarom heb ik maar eens opgeschreven hoe het moet.

Zet jouw vrienden om in likes

Het goede nieuws is dat je jouw profielpagina kunt kopiëren naar een Facebook bedrijfspagina. Dan worden al jouw vrienden gewoon omgezet naar likes. Super simpel allemaal. Maar voordat je aan de slag gaat, moet je het volgende weten:

 • Dit kun je maar één keer doen
 • Dit kan niet ongedaan gemaakt worden
 • Dubbelcheck dus of je het juiste profiel hebt
 • Je profielfoto en vrienden worden omgezet maar de overige inhoud niet

Aan de slag

Log in op het account dat je wilt overzetten. Nogmaals: check het profiel zodat je niet per ongeluk jouw eigen persoonlijke profielpagina omzet! Boven in de blauwe balk moet dus de naam van de pagina staan die jij wilt omzetten.

Ga nu naar http://www.facebook.com/pages/create.php?migrate en klik op Aan de slag. Facebook maakt dan een kopie van jouw profielpagina (die jij dus stiekem voor jouw bedrijf gebruikt).

Even geduld… Als het gelukt is, zie je het volgende:

Facebook zorgt er nu automatisch voor dat:

 • Al jouw vrienden en volgers worden omgezet in likes
 • Jouw huidige profielfoto wordt ingesteld als de profielfoto van jouw bedrijfspagina
 • Jouw gebruikersnaam wordt ingesteld als de gebruikersnaam van jouw bedrijfspagina
 • Jij de rol houdt op pagina’s die jij (mede) beheert

Het kan trouwens zijn dat het even duurt voordat al jouw vrienden zijn omgezet naar likes.

Welke bedrijfspagina moet je kiezen?

 • Plaats of Lokaal Bedrijf
  Dit kies je als jij een fysiek bezoekadres hebt waar jij klanten kunt ontvangen.
  Bijvoorbeeld: een winkel, een kapsalon of een webdesign bureau 😉
 • Bedrijf, Organisatie of Instelling
  Dit kies je als jij geen bezoekadres hebt en openingstijden niet relevant zijn.
  Bijvoorbeeld: een webshop, een stichting of een vereniging.
 • Merk of Product
  Dit kies je als jij de eigenaar bent van een groot (bekend) merk en jij via meerdere kanalen (offline en online) verkoopt

That’s it!

Super! Jouw profielpagina is nu omgezet in een officiële Facebook bedrijfspagina. Is het je niet gelukt (of ben je afgehaakt toen je de lengte van dit artikel zag)? Neem dan contact op en laat mij het dan voor je regelen. Zodat jij zorgeloos gebruik kunt (blijven) maken van Facebook.

Heb jij al een officiële bedrijfspagina? Of gebruik jij nog een profielpagina voor jouw bedrijf op Facebook? Is dit artikel duidelijk genoeg hoe je jouw profiel kunt omzetten? Laat het mij weten in de reacties, ik help je graag op weg!

Reageer of stel een vraag

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *