Facebook Profielpagina of Facebook Bedrijfspagina?

Wist jij dat je op Facebook twee soorten pagina’s kunt maken? Voor jouzelf, als privé persoon, maak je een profielpagina aan. Maar heb je een bedrijf, dan moet je kiezen voor een bedrijfspagina. Toch zijn er nog bedrijven die een profielpagina gebruiken in plaats van zo’n officiële bedrijfspagina. En dát mag niet van Facebook.

Gebruik jij een profielpagina voor jouw bedrijf? Pas het dan snel aan! Want Facebook verwijdert persoonlijke profielen die zakelijk worden gebruikt. Je loopt dan het risico dat je alles kwijt raakt wat je op Facebook hebt opgebouwd. In Van Profielpagina naar Bedrijfspagina lees je hoe je in één klik overstapt.

Een Facebook bedrijfspagina biedt veel meer mogelijkheden

Als jij met jouw bedrijf serieus met Social Media aan de slag wilt, moet je echt kiezen voor een Facebook bedrijfspagina. Dat komt niet alleen professioneler over maar biedt ook véél meer mogelijkheden om jouw bedrijf goed op de kaart te zetten. Je kunt er namelijk jouw bedrijfsinformatie opzetten (adres/openingstijden), een knop plaatsen om direct te mailen of te chatten, statistieken bijhouden en nog veel meer.

Bereik jouw klanten makkelijker met een Facebook bedrijfspagina

Daarnaast biedt een bedrijfspagina jou de mogelijkheid om advertenties te plaatsen of acties op te zetten. Je kunt dus op een makkelijke en zeer toegankelijke manier contact houden met jouw doelgroep. Als je de mogelijkheden van een Facebook bedrijfspagina optimaal benut, is het gewoon een fantastische aanvulling op jouw website. En nog gratis ook!

5 redenen om een Facebook bedrijfspagina te gebruiken

Reden 1: Geen vrienden maar likes

Een persoonlijk profiel heeft vrienden, een bedrijfspagina heeft likes. Bij een persoonlijk profiel moet je eerst een vriendschapsverzoek sturen dat geaccepteerd moet worden. Maar een bedrijfspagina kun je gewoon “liken”. Dat is veel laagdrempeliger! En dan zijn onbekenden dus sneller geneigd zijn om jouw bedrijfspagina te volgen.

Reden 2: Simpel beheren

Een Facebook bedrijfspagina is een toevoeging aan jouw persoonlijke profiel. Je moet dus wel een persoonlijk profiel hebben om een bedrijfspagina aan te kunnen maken, maar dat profiel kun je eventueel afschermen van de buitenwereld. Het voordeel is dat je dus geen andere gebruikersnaam of wachtwoord nodig hebt. Als je ingelogd bent op je eigen profiel, kun je via het menu naar jouw bedrijfspagina navigeren.

Eventueel kun je zelfs meerdere beheerders toevoegen aan jouw bedrijfspagina. Ook zij loggen in via hun persoonlijke profiel en komen via het menu op jouw bedrijfspagina. Je kunt in Facebook via jouw persoonlijke profiel trouwens meerdere bedrijfspagina’s aanmaken en beheren. Handig als je naast de bedrijfspagina voor jouw onderneming óók de pagina van de voetbalvereniging beheert.

Reden 3: Inchecken bij jouw bedrijf

Als je een statusupdate plaatst op een persoonlijk profiel, kun je aangeven waar je was. Dat heet inchecken. Dit kan echter alleen bij bedrijfspagina’s, events of plaatsen. Zo’n statusupdate wordt vertoond aan alle vrienden. Dus als iemand op Facebook meldt dat hij bij jouw bedrijf heeft ingecheckt, wordt dat door allerlei mensen gezien die misschien nog nooit van jouw bedrijf gehoord hadden. Dat is dus gratis reclame voor jouw bedrijf!

Reden 4: Reviews verzamelen

Op bedrijfspagina’s kunnen mensen reviews plaatsen, op profielpagina’s niet. Bezoekers lezen graag eerst wat anderen van jou vinden voordat zij met jou in zee gaan. Daarnaast zijn deze reviews ook goed voor jouw score in Google. Al met al zijn Facebook reviews dus een belangrijk onderdeel van jouw online marketing machine, maar daar heb je dan wel een bedrijfspagina voor nodig.

Reden 5: Evenementen organiseren

Met een bedrijfspagina kun je evenementen aanmaken. Denk bijvoorbeeld aan een workshop of een bijeenkomst. Hoewel niet elk bedrijf hier gebruik van maakt, is het wel mooi meegenomen dat het kan. Het is niet alleen handig, maar ook weer een vorm van gratis reclame voor jouw bedrijf. Want als iemand aangeeft interesse te hebben in jouw evenement, dan wordt dat weer gedeeld op zijn/haar tijdlijn en zien al die volgers dat ook!

Conclusie

Een Facebook bedrijfspagina is echt wat anders dan jouw persoonlijke Facebook profiel. De bedrijfspagina is bedoeld voor zakelijk gebruik, het profiel is voor jouw privé aangelegenheden. Je mág geen profielpagina gebruiken voor jouw onderneming dus zorg ervoor dat jij een Facebook bedrijfspagina gebruikt voor jouw bedrijf.

Vind je het ingewikkeld om een goede Facebook bedrijfspagina op te zetten? Of lukt het niet om jouw persoonlijke profielpagina om te zetten in een bedrijfspagina? Neem dan gewoon even contact op. Ik heb ondertussen al veel ondernemers mogen helpen met hun Facebook Bedrijfspagina dus voor mij is het een fluitje van een cent.

Gebruik jij al een Facebook bedrijfspagina? Vond je het moeilijk om hem aan te maken? Heb je daarnaast ook een website of webshop? Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden. Laat daarom gerust een reactie achter!

Reageer of stel een vraag

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *