4 redenen waarom jij geen website nodig hebt

In dit techno-tijdperk zijn er nog steeds ondernemers die vinden dat zij geen website nodig hebben. Ik heb echt goed moeten zoeken wat dan goede redenen zijn om géén website te hebben. Ik kwam op:

  1. Je zit in de spionagedienst en wil niet gevonden worden
  2. Je hebt al te veel klanten
  3. Je verdient al bakken met geld
  4. Jouw belangrijkste klant is Fred Flintstone

Toch zeggen de meeste ondernemers tegen mij: “Wij hebben gewoon geen website nódig…”
Eh… maar een website is er niet voor jóu. Een website is er voor jouw klanten.

Als een klant wil weten hoe hij jou bezoekt, een vraag heeft over jouw producten, hoe laat je dicht gaat, hoe het zit met bestellen: dán speelt jouw website een belangrijke rol.

Hoeveel klanten ben jij al misgelopen?

Stel je eens voor hoeveel potentiële klanten al naar jouw website hebben gezocht. Om te kijken waar je ook-al-weer zit of wanneer je open bent. En dat die klanten niets konden vinden. Die ben jij dus mooi misgelopen, want die zijn naar jouw concurrent gegaan. Je weet wel: die met een website.

Gouden Gids is ouderwets. Facebook trouwens ook.

Er zijn ondernemers die denken dat een vermelding in de Gouden Gids voldoende is. Of dat een Facebook Bedrijfspagina een website kan vervangen. Maar tijden veranderen.

Jonge mensen hebben nog nooit van de Gouden Gids gehoord. En Facebook is zó niet-hip dat zij liever op Pinterest, Instagram of Snapchat zitten. Die generatie bereik je dus niet met de Gouden Gids. En ook niet meer met Facebook.

Wat is jouw reden?

Als je geen spion bent, nog wel wat klanten kunt gebruiken, nog niet de status van miljonair hebt bereikt en Fred Flintstone geen klant van jou is… dan heb je dus echt géén goede reden om geen website te hebben.

Zelfs geld hoeft geen enkel probleem meer te zijn. De tijd dat een website duizenden euro’s kostte, is voorbij. Voor een paar tientjes per maand kun je al kiezen voor zo’n eenvoudige doe-het-zelf oplossing zoals Jimdo, Wix of Mijnwebwinkel. In De voor- en nadelen van Jimdo, Wix en Mijnwebwinkel kun je lezen of zo’n platform iets voor jou is.

Wil je niet vastzitten aan de maandelijkse abonnementskosten van een websitebuilder? Of wil je gewoon een complete, professionele website die tot in detail kan worden afgestemd op jouw huisstijl? Dan zijn er genoeg mensen zoals ik die graag een betaalbare en professionele WordPress website voor je bouwen.

Wees slim en zorg voor een website

Wil jij van jouw bedrijf een succes maken? Realiseer je dan dat meer dan de helft van jouw klanten online naar jou op zoek is. Dus stap in het digitale tijdperk en zorg voor een website.

Anno 2017 is een website namelijk geen luxe meer, maar gewoon een must. Doe het desnoods voor de kinderen. Je weet wel, die nog nooit van de Gouden Gids hebben gehoord. Zo niet, doe dan in elk geval de groeten aan Fred 🙂

Ken jij ook ondernemers die geen website (willen) hebben? Snap jij dat? Of ben je het met mij eens dat elk bedrijf gewoon een website hoort te hebben? Laat je reactie hieronder achter, ik ben benieuwd naar jouw mening!

Reageer of stel een vraag

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *