De Google Mijn Bedrijf-app vervalt!

Vanaf juli 2022 is de mobiele Google Mijn Bedrijf-app niet meer beschikbaar. Je kunt deze app dan niet meer gebruiken op je smartphone of tablet om jouw bedrijfsvermelding in Google aan te passen of om te reageren op een review.

De reden dat de Google Mijn Bedrijf-app vervalt is omdat Google het voor jou makkelijker wil maken om snel jouw bedrijfsprofiel te kunnen beheren. Daarnaast brengt deze verandering ook nieuwe functionaliteiten met zich mee. Zo kun je niet alleen kiezen voor “profiel bewerken“, maar ook voor “krijg meer reviews” of “advertentie maken“.

Gebruik nu Google Maps

Vanaf nu is de Google Maps-app de beste manier om jouw bedrijf te beheren op mobiele apparaten. In de Google Maps-app heb je toegang tot dezelfde functies als “vroeger”: je kunt reageren op reviews, jouw bedrijfsprofiel bewerken en reageren op berichten van klanten zoals je gewend was via de Google Mijn Bedrijf-app op je mobiel of tablet.

Wat moet je doen?

Download de Google Maps-app voor Android of de Google Maps-app uit de App Store  op jouw mobiele telefoon of tablet en log in bij jouw profiel. Dat is alles, je kunt nu precies dezelfde dingen doen als voorheen in de Google Mijn Bedrijf-app.

Alternatief: Google Zoeken

Je kunt jouw bedrijfsvermelding ook beheren via Google Zoeken. Dan zoek je in Google op jouw bedrijfsnaam (ik zoek dus op “Pretty Pages”). In het zoekresultaat krijg je dan de mogelijkheid te zien om jouw profiel te bewerken. Hieronder zie je wat ik bedoel.

Verdwijnt Google Mijn Bedrijf dan helemaal?

Op je computer of laptop kun je nog steeds gebruik maken van Google Mijn Bedrijf. Alleen is de naam nu veranderd in Google Bedrijfsprofiel. Verder werkt het (nog) precies hetzelfde zoals ik uitleg in mijn artikel Jouw eigen bedrijfspagina in Google Mijn Bedrijf.

De verwachting is dat Google Bedrijfsprofiel (voor computer en laptop) ook een keer aangepast wordt. Maar wanneer dat is en op welke manier, is nog niet bekend. Hou daarvoor je mailbox in de gaten want Google stuurt je altijd een mailtje als er een grote wijziging plaatsvindt. En anders kun je altijd terecht op mijn site want dan schrijf ik er wel een artikel over 😉

Is er iets niet duidelijk of heb je hulp nodig bij jouw Google Bedrijfsprofiel? Laat gerust een reactie achter zodat ik je kan helpen!

Reageer of stel een vraag

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *