Websitebuilder of WordPress: de kosten op een rij

Het barst van de mogelijkheden om een website te (laten) maken. Gratis of betaald. Zelf doen of uitbesteden. Voor starters met een klein budget die graag een website willen, is het een lastige keuze.
In De voor- en nadelen van Jimdo, Mijnwebwinkel en Wix heb ik al wat aandachtspunten voor je op een rij gezet. In dit artikel gaan we eens kijken naar de kosten. Een website maken met een websitebuilder of WordPress, wie wint?

Doe-het-zelf websitebuilders zijn populair bij starters

Mijnwebwinkel, Jimdo, Wix, Weebly… wie kent deze websitebuilders ondertussen niet? Voor een vast bedrag per maand kun jij daar jouw eigen website of webshop maken. Er worden ook gratis pakketten aangeboden, maar gezien de vele beperkingen adviseer ik je om altijd te kiezen voor de betaalde versie.

Wat kost zo’n websitebuilder?

Je zit natuurlijk niet te wachten op zo’n zinnetje als “powered by Mijnwebwinkel”. Dus we vergelijken de pro-versies met WordPress. Dan is Mijnwebwinkel.nl momenteel het duurst met € 49 en Jimdo het goedkoopst met € 12,50 per maand (alle prijzen zijn ex BTW).
Gemiddeld kost een websitebuilder je dus zo’n € 15 per maand. Dat is niet veel. Maar tel dat een paar jaar bij elkaar op, dan wordt een eigen WordPress website ineens toch erg aantrekkelijk.

Wat is nu wijsheid?

Misschien wil je eerst klein beginnen zodat je kunt zien of jouw onderneming überhaupt wel een succes wordt. Of heb je nog geen geld om een WordPress website te laten maken. In dat geval is het betaalde pakket van Jimdo een prima keuze.
Je kunt alleen nóóit jouw Jimdo- of Mijnwebwinkel-website verhuizen naar een andere partij. Je zit er dus eigenlijk voor altijd aan vast. Websitebuilders gebruiken namelijk hun eigen systemen. Het enige dat je kunt doen is handmatig de inhoud plakken en kopiëren naar een nieuwe website. Maar de site als geheel kopiëren en overzetten (naar bijvoorbeeld WordPress) gaat dus niet.
Kijk daarom verder dan vandaag. Probeer in te schatten of jouw website over 5 jaar nog zal bestaan. Want op de lange termijn is een WordPress website de goedkoopste en meest flexibele optie.
P.S.
Heeft dit artikel jou goed geholpen? Deel het dan met jouw netwerk.
Kom je er zelf niet uit? Neem dan contact op zodat ik je kan helpen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Een reactie plaatsen